Spalio 6-18 dienomis Buenos Airėse (Argentina) vyks jau trečiosios Jaunimo olimpinės žaidynės, kuriose dalyvaus beveik 4 tūkstančiai jaunų sportininkų iš viso pasaulio. Žaidynėse varžysis ir Lietuvos atstovai, tarp kurių ir alytiškis disko metikas trenerio Kęstučio Giedraičio auklėtinis Matas Makaravičius. Jaunimo vasaros olimpinės žaidynės, kaip ir įprastos žaidynės vyksta kas ketverius metus, 2014m. jos vyko Nandzinge, Kinijoje, iš jų lietuviai grįžo su 7 medaliais, tarp kurių 3 aukso.

Į jaunimo žaidynes buvo atrinkta 16 pajėgiausių 15-18 metų disko metikų iš viso pasaulio, visi jie į metimo sektorių Buenos Airėse pirmą kartą kvalifikaciniams metimams žengs spalio 11d. 16:15 vietos laiku (22:15 Lietuvos laiku). Po šių metimų 8 toliausiai 1,5kg svorio diską numetę sportininkai pateks į A finalą, kuriame spalio 14d.  kovos dėl apdovanojimų. Kiti 8 sportininkai dėl vietų kovos B finale. Geriausias Mato rezultatas buvo pasiektas šiemet Baltijos šalių mače Estijoje, kuriame jis 1,5kg diską numetė 54,25m. ir iškovojo pirmąją vietą bendroje įskaitoje. Matas šiemet taip pat laimėjo Baltijos šalių jaunių mačą, Lietuvos mokinių metimų taurės varžybas, bei Lietuvos ilgų metimų jaunių pirmenybes.

Jaunieji Lietuvos sportininkai į žaidynes išvyko spalio 2d. juos oficialiai išlydėjo ne tik LR Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Vilniaus oro uosto vadovas Dainius Čiuplys, bet ir elitiniai Lietuvos olimpinės rinktinės sportininkai Andrius Gudzius, Diana Lobačevskė, Saulius Ritteris, Brigita Virbalytė ir Justinas Kinderis.