Spalio 20-22 dienomis, Alytuje vyko Lietuvos taurės pneumatiniais ginklais varžybos. Į Alytaus sporto ir rekreacijos centre (ASRC) esančią šaudyklą susirinko gausus būrys kulkinio šaudymo sporto mėgėjų iš visos Lietuvos. Į varžybas užsiregistravo virš dviejų šimtų dalyvių skirtingose amžiaus grupėse ir ginklų rūšyse. Gausiausia konkurencija susidarė jaunimo ir jaunių grupėse. Lietuvos taurės varžybose puikiai pasirodė ir ASRC sportininkai, treniruojami Česlovo Pavilonio, Agnės Dženkaitytės, Juozo Budrio ir Astos Brusokienės.

Suaugusiųjų, vyrų grupėje, šautuvo rungtyje, kaip visuomet nepralenkiamas buvo Karolis Girulis. Dar trys alytiškiai papuolė į finalinį aštuntuką: Kęstutis Petniūnas – 4 vieta, Rokas Petkevičius – 5 vieta ir Arnas Kisielius – 6 vieta.

Moterų grupėje dideliu taškų skirtumu nugalėjo Jūratė Česynaitė.

Jaunimo merginų grupėje Martyna Džapbarovaitė net devyniais taškais aplenkusi antrosios vietos laimėtoją taip pat iškovojo pirmąją vietą. Brigita Jušinskaitė liko aštunta.

Jaunimo tarpe Eimantas Simonaitis užėmė septintąją vietą.

Pačių jauniausiųjų  grupėje ketvirtąją vietą iškovojo Edas Adžgauskas. Nojus Bukleris – 11 vieta, Aurimas Dusevičius – 12, Daujotas Knezevičius-13. Tarp mergaičių Agnė Pliaugaitė liko trylikta.

Pistoleto rungtyje, suaugusiųjų grupėje, į aštuoneto finalą papuolė keturi alytiškiai. Giedrius Biconas iškovojo antrąją vietą, Artūras Jermalavičius – ketvirtąją, Kęstutis Bilius – šeštąją, o Justinas Stanevičius liko septintas.

Jaunimo amžiaus grupėje šaudęs Domantas Sodaitis pasiekė penktą rezultatą.

Moterų grupėje Lina Zajančkauskienė laimėjo trečiąją vietą.

Trečia vieta atiteko ir jauniausiųjų grupėje kovojusiai Ugnei Vaickelionytei, o Ugnė Bručaitė liko aštunta.

Jauniausiųjų vaikinų grupėje Ugnius Dzikunskas laimėjo aštuntąją vietą, o likusieji ASRC jaunieji šauliai Juras Blaškys, Audrius Savčiukas ir Erikas Bražinskas atitinkamai 12, 13 ir 17 vietas.