Spalio 4 dieną Marijampolės apskrities atvirame vaikų ir jaunučių lengvosios atletikos čempionate kartu su jaunaisiais lengvaatlečiais iš Kauno, Marijampolės, Vilkaviškio, Šakių, Kybartų, Trakų, Elektrėnų, Kalvarijos, Prienų, Kazlų Rūdos, Raseinių bei svečiais iš Latvijos ir Baltarusijos dalyvavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro sportininkai.

Tarp pačių jauniausiųjų dalyvių, gimusių 2006 metais ir vėliau, šuolio į tolį rungtyje Melita Petruškevičiūtė nušoko 3,69 metro. Trenerio Žydrūno Leskausko auklėtinė nusileido tik sportininkei iš Latvijos ir buvo apdovanota sidabro medaliu. Bronzos medaliu džiaugėsi dar vienas šio trenerio auklėtinis – Dominykas Dimša. 300 metrų bėgime rungtyniavęs Dominykas distanciją įveikė per 55,21 sekundės.

Tarp vyresnių vaikų amžiaus sportininkų, gimusių 2004-2005 metais, Greta Mikelionytė (treniruoja Rimas Salickas) šuolio į aukštį rungtyje tapo nugalėtoja, peršokusi kartelę iškeltą į 1 metro ir 35 centimetrų aukštį.

Čempionu tapo ir Domantas Švipas (treneris Jonas Baltrušaitis), kuris 3 kilogramus sveriantį kūjį numetė 28,68 metro.

300 metrų bėgime rungtyniavusi Evelina Kunigonytė (treneris Žydrūnas Leskauskas) distanciją įveikė per 51,20 sekundės ir iškovojo sidabro medalį. Dar trys mūsų miesto sportininkai šioje amžiaus grupėje džiaugėsi bronziniais apdovanojimais: Aistė Sidaraitė (tr. Žydrūnas Leskauskas) – šuolio į tolį rungtyje (4 m 08 cm), Ignas Sakalauskas (tr. Žydrūnas Leskauskas) – 600 metrų bėgimo rungtyje (2 min. 10,14 sek.) bei Rokas Drobnys (tr. Kęstutis Giedraitis) – 3 kg rutulio stūmime (10 m 98 cm).

Tarp jaunučių, gimusių 2002-2003 metais, Matas Makaravičius (tr. Kęstutis Giedraitis) tapo čempionu disko metimo rungtyje. 1 kilogramą sveriantį įrankį vaikinas nusviedė 60 metrų ir 53 centimetrus.