Balandžio pabaigoje Palangoje vyko dviejų dienų trukmės Lietuvos lengvosios atletikos žiemos sezono metikų čempionatas ir jaunimo, jaunių bei jaunučių pirmenybės.

Kartu su stipriausiais Lietuvos olimpiečiais Andriumi Gudžiumi, Zinaida Sendriūte ir kitais metikais iš įvairių Lietuvos miestų bei rajonų, kurių susirinko per 150 dalyvių, varžėsi Alytaus sporto ir rekreacijos centro sportininkai, treniruojami Jono Baltrušaičio ir Kęstučio Giedraičio.

Lietuvos nugalėtojais jaunių grupėje tapo trenerio Jono Baltrušaičio treniruojami kūjo metikai – Klaudija Bieliauskaitė ir Augustas Kunc.

Jaunimo grupėje trečiąją vietą laimėjo ir bronzos medaliu pasipuošė kūjo metikė Gabrielė Juozapavičiūtė.  Nedaug nuo prizinių vietų atsiliko ir ketvirtąsias vietas iškovojo kūjo metikas jaunių grupėje Aidas Zavackas (treneris J. Baltrušaitis) ir disko metikas jaunučių grupėje – Matas Makarevičius (treneris K. Giedraitis).

Šiose varžybose, jaunučių grupėje, asmeninius rekordus gerino kūjo metikas Domantas Švipas ir disko metikas – Bleidas Makarevičius.

Džiugi naujiena, kad susumavus visus rezultatus, jaunieji Alytaus metikai, miestų grupėje aplenkę Klaipėdą, Šiaulius ir Panevėžį, iškovojo garbingą ketvirtąją vietą.