Alytaus SRC merginų krepšinio komanda, treniruojama Irenos Špiegienės, rungtyniaujanti stipriausiame A divizione, reguliariame moksleivių krepšinio lygos sezone iškovojo 12 pergalių ir patyrė tik 4 pralaimėjimus. Ketvirtfinalyje, kur kovojama iki dviejų pergalių, susigrumta su ambicinga Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ komanda. Serija laimėta 2-0. Tai garantavo kelialapį į finalo ketvertą, kuris vyko Kaune, A. Sabonio krepšinio centre. Pusfinalio varžovas – Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ pirmoji komanda. Ji sezono metu iškovojo 12 pergalių ir buvo suklupusi 3 kartus. Pusfinalio nugalėtojas nebuvo aiškus iki paskutinių rungtynių sekundžių, tačiau Fortūna šį kartą buvo palankesnė alytiškėms. Dzūkaitės rezultatu 80:73 įveikė varžybų favoritėmis laikytas kaunietes.

Alytiškių gretose labiausiai pasižymėjo Karolina Kazočiūnaitė, pelniusi 24 taškus ir surinkusi 21 efektyvumo balą. Kristinos Masionytės indėlis į pergalę taip pat buvo svarus. Ji pelnė 17 taškų ir surinko 24 efektyvumo balus. 13 taškų pridėjo Saulė Mikelionytė, 12 – Indrė Kareivaitė.

Atkaklioje kovoje dėl čempionių titulo alytiškės vis dėlto turėjo pripažinti vilniečių pranašumą. Vilniaus krepšinio mokyklos komanda rezultatu 60:48 įveikė alytiškes ir tapo jaunių U-18 merginų čempionato čempionėmis. Antrosios liko alytiškės, trečios – kaunietės, o ketvirtosios – klaipėdietės. Alytaus SRC komandos žaidėja Karolina Kazočiūnaitė pateko į finalinio ketverto simbolinį penketuką.