Alytuje prasidėjo 2017 metų atviro Alytaus miesto kanupolo čempionato I turas. Varžybose dalyvavo Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos komandos. 20 komandų varžėsi dvejose grupėse. Pirmoje stipriausioje grupėje dalyvavo dešimt komandų ir antroje grupėje, kurioje rungtyniavo jaunimas iki 17 metų ir moterys, taip pat dalyvavo dešimt komandų.
Antroje grupėje sėkmingai rungtyniavo Alytaus SRC-„Srauto“ komanda. Pirmąją dieną grupės varžybas Alytaus jaunieji sportininkai žaidė be pralaimėjimų ir iškovojo keturias pergales. Finale alytiškiai susitiko su Lenkijos moterų rinktine. Lenkijos rinktinė 2016 metais vykusiame Italijoje kanupolo Pasaulio čempionate jaunimo iki 21 metų grupėje yra iškovojusi sidabro medalius. Jaunieji mūsų miesto sportininkai deramai pasipriešino grėsmingoms varžovėms, bet to nepakako ir patyrė pralaimėjimą 3:5. Tad Lenkijos moterų rinktinė laimėjo pirmąją, o alytiškiai iškovojo antrąją vietą. Trečioji vieta atiteko Vilniaus „Regatos“ jauniesiems baidarininkams.
Pirmoje stipriausioje grupėje sėkmingai žaidė Alytaus „Alytus“. Alytiškiai grupės varžybas pradėjo su Sankt Peterburgo H2O komanda. Pirmajame kėlinyje kova vyko taškas į tašką ir tik antrajame kėlinyje alytiškiai įgijo pranašumą ir laimėjo rungtynes 6:4. Antrose rungtynėse „Alytus“ žaidė su SET Kaniovo komanda ir be didelio vargo iškovojo pergalę 7:0. Kitose grupės varžybose mūsų miesto komanda susitiko su labai stipriu varžovu antrąja Rusijos nacionaline rinktine. Rungtynes galingai pradėjo Rusijos sportininkai ir jau penktąją kėlinio minutę pirmavo 4:0. Atsigavę po šalto dušo, alytiškiai šeštąją minutę pelnė pirmąjį įvartį ir antrajame kėlinyje tiesiog triuškino priešininkus ir laimėjo rungtynes 6:5. Paskutinėse grupės rungtynėse alytiškiai susitiko su gerai žinomu varžovu iš Trakų ir iškovojo pergalę 6:3. Iškovoję keturias pergales miesto stipriausia komanda užėmė grupėje pirmąją vietą.
Pusfinalyje „Alytus“ žaidė su Rusijos jaunimo iki 21 metų rinktine. Ši komanda 2016 metais vykusiame Pasaulio kanupolo U- 21 čempionate Italijoje buvo septinta. Alytiškiai labai gerai sužaidė šias įtemptas rungtynes, nors ir pralaimėjo 3:4. Varžovai taip ir nesugebėjo įgyti didesnės persvaros. Kovoje dėl trečiosios vietos Alytus patyrė dar vieną pralaimėjimą komandai, kurią grupės varžybose buvo nugalėję. Tad čempionato pirmojo rato varžybose alytiškiai užėmė ketvirtąją vietą. Komandoje žaidė Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Karolis Latauskas, Tomas Mikna, Eimantas Staniulis, Mantas Kazlauskas ir Edvinas Turčinavičius. Trečioji vieta atiteko Sankt Peterburgo H2O. Turo nugalėtojais tapo Rusijos jaunimo U-21 rinktinė. Rusijos komanda finale 7:3 nugalėjo Varšuvos KS Povišle. Miesto čempionato antrasis turas vyks liepos mėnesį Dailidės ežerėlyje.
Varžybų nugalėtojus ir prizininkus sveikino Alytaus miesto savivaldybės administracijos sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis su šių varžybų organizatoriumi, Alytaus sporto ir rekreacijos centro žaidimų ir sporto šakų metodininku bei kanupolo treneriu, Kęstučiu Dambrausku.

Daugiau nuotraukų K.Dambrausko Facebook paskyroje