Lapkričio 24-27 dienomis, Balstogėje (Lenkija) vyko Europos šaudymo sporto konfederacijos kalendorinės varžybos pneumatiniais ginklais „Polish Open Kaliber“, kuriose dalyvavo sportininkai iš 14 valstybių: Lenkijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Izraelio, Armėnijos, Suomijos, Čekijos, Vengrijos, Serbijos ir Malaizijos. Iš Lietuvos į Balstogę atvyko 57 sportininkai, tarp jų 10 šaulių atstovaujančių Alytaus sporto ir rekreacijos centrui.
Pirmąją varžybų dieną vyko nuožmi kova dėl patekimo į superfinalą, kurio pagrindinis prizas – automobilis Peugeot 208. Į pusfinalį turėjo patekti 32 sportininkai šaudantys šautuvu ir 30 sportininkų – pistoletu. Net 436 šauliai pretendavo į šias vietas. Šautuvo rungtyje tarp trisdešimt dviejų pusfinalininkų pateko ir trys alytiškiai: Jūratė Česynaitė, Martyna Džapbarovaitė bei Karolis Girulis. Pistoleto rungtyje pateko alytiškis Justinas Stanevičius, vilnietė Gabrielė Rankelytė bei kaunietis Vilius Sabataitis. Tik vienintelis V. Sabataitis prasiveržė iki super finalo, kur 0,2 tšk. nusileido Baltarusijos atstovui Ilja Charheikai.
„Anschutz Cup“ (prizas – šautuvas) varžybų įskaitoje į pagrindinį etapą vėl pateko alytiškiai: Jūratė Česynaitė, Karolis Girulis ir Martyna Džapbarovaitė. Čia geriausiai sekėsi Jūratei Česynaitei, kuri sugebėjo prasiveržti į trečiąją, atkrintamąją, pakopą iš penkių. Šioje konkurencijoje vėl laimėjo baltarusis Ilja Charheika.
Šaudant pagrindinius pratimus šautuvo rungtyje jaunimo grupėje geriausiai sekėsi Martynai Džapbarovaitei. Ji, surinkusi 410,4 tšk., papuolė i finalą (8 dalyviai) ir, į priekį praleidusi pasaulio jaunimo čempionato 6 vietos laimėtoją Izraelio atstovę Tai Engler bei ukrainietę Maria Voitsekhivsk, iškovojo trečiąją vietą. Šioje rungtyje dalyvavo 104 sportininkės.
Vyrų grupėje Karolis Girulis taip pat papuolė į finalą ir liko labai arti medalių – 4 vietoje. Laimėjo pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas, Rio De Ženeiro olimpinių žaidynių 6 vietos laimėtojas – Ilja Charheika.
Jaunimo grupėje, šautuvo rungtyje, varžėsi 64 dalyviai. Tarp jų – Rokas Petkevičius (585,8 tšk – 41 vieta), Markas Kašelionis (585,6 tšk. – 42 vieta) ir Rokas Markovičius (580,0tšk. 48 vieta). Šešiolikamečiai Rokas Petkevičius ir Markas Kašelionis garbingai kovojo su dvidešimtmečiais sportininkais.
Pistoleto rungtyje, jaunimo merginų grupėje, arčiausiai finalo buvo Viktorija Sakalauskaitė, surinkusi 366 tšk. ir užėmusi devintąją vietą iš 53 dalyvių.
Jaunimo vyrų grupėje pistoleto rungtyje surinkęs 553tšk. 19 vietą tarp 65 dalyvių užėmė Jonas Mingaila.
Vyrų grupėje pistoleto rungtyje geriausiai iš lietuvių pasirodė alytiškis Justinas Stanevičius, surinkęs 564tšk. ir užėmęs 22 vietą tarp 51 dalyvio.