Viešnios iš Lietuvos krepšinio federacijos, Jurgita Štreimikytė – Virbickienė ir Lina Brazdeikytė, dalinosi patirtimi su alytiškėmis.

Trumpai apie Liną Brazdeikytę ir U14 projektą:
Nuo 1997 iki 2007 žaidė Lietuvos moterų rinktinėje;
Nuo 1999 iki 2013 žaidė užsienio klubuose (Portugalija, Ispanija, Belgija, Kinija ir 11 metų Parncūzijos klubuose);
Baigusi žaisti, iki šios vasaros, dirbo trenere Prancūzijoje. Buvo žaidejų ugdymo centro vyr. trenerė ir moterų profesionalios komandos antra trenerė.
Prieš išvykdama i užsienį, Lietuvoje įgijo trenerės specialybės diplomą. Baigusi žaidėjos karjerą, mokėsi Prancūzijos nacionaliniame krepšinio ugdymo institute ir įgijo aukščiausio laipsnio komandos vadovo diplomą.
Šią vasarą grįžo į Lietuvą ir šiuo metu dirba Lietuvos krepšinio federacijoje, moterų krepšinio projektų vadove.
LKF jau vykdo U15 talentų kartos projektą. Atrenkami gabiausi vaikai iš visos Lietuvos ir jiems suteikiamos puikios sąlygos tobulėti ir siekti pačių aukščiausių tikslų. „Mano noras yra aprėpti dar plačiau – pastebėti gabius ir noru degančius vaikus kuo ankščiau bei suteikti jiems optimalias sąlygas siekti savo tikslų“ – sako Lina Brazdeikytė.
Sausio viduryje startuos naujas U14 projektas. Po pirmojo MKL čempionato rato jau bus paaiškėjusios primojo ketverto komandos. Pirmojo varžybų rato metu LKF atrinks 12 stipriausių Lietuvos jaunųjų krepšininkių. Jos bus pakviestos dalyvauti 3 dienų stovykloje, į kiekvieną, pirmąsias keturias vietas užimančių komandų, miestą. Mergaitės treniruosis kartu su šeimininkių komandos žaidėjomis. Treniruotes ves aukšto sportinio meistriskumo treneriai. Po trijų stovyklų bus atrinktos 15 geriausiai pasirodžiusių žaidėjų į paskutinę stovyklą. Po jos bus suformuota Lietuvos U14 rinktinė, kuri dalyvaus tarptautiniame turnyre.
Iki Naujųjų Metų Lina važinės po Lietuvos miestus ir miestelius ir stebės MKL A ir B divizionų mergaičių varžybas.
„Mano tikslas – pastebėti perspektyviausias krepsininkes pirmąjai U14 rinktinei. Labai tikiuosiu šios kartos mergaičių trenerių pagalbos. Reikalinga kuo gausesne objektyvi informacija apie kiekvieną didžiuliu noru sportuoti degančią mergyte“ – teigia L. Brazdeikytė.
Parodomąją treniruotę vedė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė, buvusi alytiškė, dabartinė „Kibirkšties“ moterų krepšinio komandos trenerė. Ji jau ne pirmą kartą puikiai motyvuoja mergaites ir padeda Alytaus merginų trenerėms, suteikdama labai daug informacijos (vasarą Alytuje vyko Linos ir Jurgitos organizuojama sporto stovykla „Siekis“ mergaitėms, kurios jau dabar laukia sekančios stovyklos). Trenerei talkino dvi „Kibirkšties“ komandos žaidėjos – Laurita Jurčiūtė ir Andrėja Pečiūraitė .
Šį kartą į laimingųjų sąrašus, kurioms mūsų moterų krepšinio žvaigždė vedė treniruotę, pateko Egidijos Paužuolienės auklėtinės . Treniruotę stebėjo ir kitos Alytaus mergaičių trenerės – Milda Sauliūtė, Irena Špiegienė ir Elena Žilinskienė. Į sporto salę buvo užsukusi ir jaunųjų talentų žvalgėsi Alytaus moterų krepšinio komandos „RKL-gut.lt“ vyriausioji trenerė Kristina Grižienė.
Treniruotė mergaitėms patiko ir paliko labai didelį įspūdį . Po užsiėmimo turėjome galimybę užduoti keletą klausimų ir trenerėms, ir žaidėjoms. Atsiminimui liko nemažai nuotraukų, ką gali žinoti, gal net su būsimomis komandos draugėmis .
Alytiškės dėkoja Linai, Jurgitai ir merginoms už jų laiką ir norą pasidalinti patirtimi